dj Lex Nelissen Cafe d’r Klinge , gratis

05 mei / Dansavond ‘Europese Tango’ / D'r Klinge / 21:00 uur

Lex presenteert De Europese Tango! (een gezellige dansavond in café D’r Klinge) 

Europese oorwormen. De nachtburgemeester van Parkstad neemt zijn kleine vinyl-koffertjes weer onder de arm en gaat ouderwets plaatjes draaien. En cd’s. Lex graaft in de krochten van de tango; om precies te zijn, hij gaat op zoek naar de roots van de tango in Europa. Die dansmuziek die vanuit Argentinië overwaaide en sinds de jaren 20 over de dansvloeren van het oude continent vloeide.

Uiteraard doet hij op die muzikale ontdekkingsreis naar die oorsprong tal van Europese landen aan. Zo zwerft hij van Spanje en Portugal over Franse en Belgische Borinage langs de Limburgse kolenaderen naar de Ruhrpott en komt zelfs tot in Polen. Laat je verrassen. Verwacht (te) lang vergeten klassiekers die zorgen voor een keten van aha-erlebnissen en waarop het (uiteraard) prima dansen is. 

Oorwormen komen opnieuw tot leven. En prediker dj Lex Nelissen breidt die op zijn onnavolgbare manier aan elkaar. Dat wordt gezellig. Lex in D’r Klinge. Dat was vorig jaar al een klassieker. Die houden we er in op bevrijdingsdag!

GRATIS

www.drklinge.nl / +31 (0) 45 574 14 41 
Café D’r Klinge, Pancratiusplein 47 Heerlen