‘LOON, gratis

06 mei / TangoX / 'LOON / 13:00 uur

Gratis concert / Shoppingcenter ‘Loon 

Shoppingcenter ‘LOON trakteert en zet de traditie voort om het publiek tussen 13.00 en 16.00 uur te verrassen met prachtige live tangomuziek! Dit in het kader van het Heerlense tangofestival Tango Brutal.  

TangoX speelt originele composities en arrangeert bekende tango’s met nieuwe elementen; hun verschillende melodieën zijn gevuld met verlangen en melancholie en ritmische verscheidenheid (als een van de weinige orkesten in de tango werken zij met een drummer), vurige tintelende constructies met verfijnde geluidskleuren. Vier muzikanten benaderen de Argentijnse tango vanuit verschillende achtergronden en volgen vanaf daar hun eigen weg. Een bijzonder Duits/Nederlands kwartet. 

N.B. Violiste Johanna Schmidt komt uit een muzikantenfamilie. Studeerde viool in München en piano in Keulen. Pianist Bart Rademakers doorliep het conservatorium in Maastricht. Arrangeert, componeert ook theatermuziek en was tot voor kort docent aan de Toneelacademie in Maastricht. Contrabassist Stefan Berger studeerde in Weimar en Keulen. En drummer Stefan Kremer tot slot vergaarde zijn muzikale kennis in Parijs, Londen en Boston. 

 

GRATIS

www.shoppingcenterhetloon.nl
Shoppingcenter ’LOON, Homerusplein 1, Heerlen